frisbeezonen
Aktuellt och inaktuellt från frisbeesportvärlden

Inget VM för Nilo

Schabbel på amerikanska ambassaden sätter stopp för VM-satsningen.

Nej, Niloofar ”Nilo” Mosavar Rahmani från Norrköping kommer inte till frisbeesport-VM i år heller.

"Nilo" Mosavar Rahmani tar i för ett SM-guld i Uppsala.

"Nilo" Mosavar Rahmani tar i för ett SM-guld i Uppsala.

Efter att den då regerande allround-världsmästarinnan stoppades på flygplatsen i New York på väg till VM 2005, pga att någon klantig flygplatsfunktionär inte rivit av och tagit hand om den gröna utresetaggen i hennes pass på hennes föregående USA-tripp, gjordes nu allt för att säkra hennes VM-start.

Men nu går alltså Nilo och Svenska Landslaget miste om chansen till fler VM-medaljer till samlingarna.

Både Nilo och Svenska Frisbeesportförbundet har legat på allt vad som går för att få fram ett klartecken från USAs sverigeambassad att inresan beviljas för denna gång. Då inte mycket verkade hända, var Nilo själv uppe på ambassaden för ett möte och intervju så tidigt som för över två månader sedan.

Men trots alla påstötningar hävdar ambassaden att de inte kunnat få fram något besked. Självklart hade hon kunnat chansa och hoppas på en välvillig inresekontrollant på plats i år, men då spelarna betalar i stort sett allt själva i mindre sporter, förstår man att det tar emot. Speciellt efter den behandling hon utsattes för den gången 2005, när inresepolisen i princip ordagrant sa ”Sådana ungdomar som du ska inte komma här och tro att ni kan komma in i USA hur ni vill! Jag ska ge dig en läxa. Åk hem!

Skulle denna situation någonsin ens uppstått om Nilo istället för sitt Iranska påbrå haft blå ögon och hetat Mossesson eller nåt liknande i efternamn? Skulle inte tro det… Vi på area46 lider med dig Nilo!

Annons
%d bloggare gillar detta: