frisbeezonen
Aktuellt och inaktuellt från frisbeesportvärlden

Stockholm Disc Golf Open XXXI

Markus fortsätter att sopa rent. Oscar Stenfelt till särspel om andraplatsen.

Järva Disc Golf park bjöd på kanonväder och övertygande discgolf. Var nog många som vred sig i sängen av solsveda efter den 31a upplagan av SDGO. Hela 216 startande spelare gjorde klassikern till den hittils största discgolftävlingen i Sverige.

Markus Källström visade tidigt att han ville vara med och slåss med bla Ville Piippo om titeln. De presterade båda en inledande 1038-rating-runda på 52 kast. Dock före dessa efter första varvet var Karl Arnby på 50 och Emil Isaksson samt Uppsalas Store lille discgolfare Oscar Stenfelt (som valde att spela Open istället för junior), på 51.

I slutändan var det dock Markus som höll jämnast nivå och tog den åtråvärda SDGO-titeln. Oscar Stenfelt pressade världsrankingettan Jesper Lundmark till särspel om andraplatsen, som ”Jeppe” tog med ett nödrop.

Oscar Stenfelt, Uppsala fdK, har växt till sig lite sedan denna bild togs 2006...

Oscar Stenfelt, Uppsala fdK, har växt till sig lite sedan denna bild 2006...

Anne Matilainen har tagit klivet in i världseliten på allvar

Anne Matilainen har tagit klivet in i världseliten på allvar

Bland damerna ledde hemmahoppet Birgitta ”Bigge” Lagerholm från start till mål. Tuffare var det om andraplatsen, där Finlands Anne Matilainen under finalrundan spelade sig ikapp och förbi Angelica Frantz från Kalmar.

I masterklassen (+40 år) utklassade Järvaspelaren Jonas Lindholm övriga i finalen, och seglade där förbi den dittils ledande belgaren Marco leHousse. Trea Västerviksräven Stefan Swärd som trivdes mycket bättre i Järvasolen än under den blöta finalrundan i TLA i Haninge veckan innan.

Wille Gummesson, Södertörns FK

Wille Gummesson, Södertörns FK

Även i juniorklassen var det tajt ända in på sista greenen. Södertörns FKs Wille Gummesson jagade Norges Kjetil Heiland, men kom inte riktigt ikapp, ett kast fattades för att tvinga Kjetil till särspel. Grattis Norge och Kjetil!

Näst på programmet för toppspelarna i discgolf står en liten vila, sen väntar VM i grenen, som i år avgörs i Kansas City i USA med start den 27e juli.

Annons
%d bloggare gillar detta: