frisbeezonen
Aktuellt och inaktuellt från frisbeesportvärlden

Höstkastet 2009

Höstkastet i Kalmar, en institution i frisbeesverige, gav spelarna chansen att mäta sina krafter mot varandra i grenarna DDC, SCF och Discgolf i avslutningen av tävlingssäsongen 2009 i allroundgrenarna.

DDC
Kalmar bjöd på mulet, blåsigt men helt torrt väder när årets ”season stopper” HÖSTKASTET skulle genomföras. Åtta par gav sig i DDC in i kampen med motståndare och vind. Redan i tredje omgången kom första genombrottet när 6:e-rankade J.Olsson/F.Gustavsson från Värnamo FC besegrade de 4:e-rankade T.Jonasson/M.Zewgren.

Lag Thomas Jonasson/Mikael Zewgren

Lag Thomas Jonasson/Mikael Zewgren


Det tog dock inte mer än 30 minuter så hade Olsson/Gustavsson sedan i sin tur förlorat mot sistarankade R.Kallio/M.Hultqvist med utklassningssiffrorna 10-21 och vips var chansen att få spela vidare bland de fyra bästa borta för det värnamolaget.

I sista omgången bröt Haninges T.Lindell/J.Eriksson igenom med 21-18 mot svenska mästarna D.Johansson/N.Bergehamn och Kallio/Hultqvist bröt igenom rankingen mot Anki Frantz/Linnea Hagenbjörk med en 21-10 seger. Alla andra matcher i grundspelet slutade med seger för det i förväg högre rankade paret, men det var väldigt tajt när Kalmars Johan Rabell/Daniel Carlqvist i sista omgångens förlängning vann med 22-20 mot Olsson/Gustavsson, som vid vinst i den matchen hade nått fram till en bronsmatch

Joakim Reinius, Kalmar FK, redo att bränna...

Joakim Reinius, Kalmar FK, redo att bränna...Bronsmatchen spelades istället mellan Thomas Jonasson/Mikael Zewgren och nykomponerade laget Reinius/Henriksson, där de senare efter en rätt tajt match vann med 2-1 i set (14-16, 15-11, 15-9).

I finalen möttes helt seedningsenligt regerande svenska mästarna Johansson/Bergehamn och Lindell/Eriksson. Den starka vinden bidrog till att det inte blev så många spektakulära räddningar i försvaret. Anfallsmässigt visade det sig att Lindell/Eriksson idag var starkare, och de var egentligen aldrig riktigt hotade även om första set blev ganska jämt poängmässigt. De tog alltså revansch på Värnamoparet från SM, och vann med 2-0 efter setsiffrorna 15-12, 15-7 och därmed var årets DDC-säsong slut.
-Dieter Johansson, Värnamo FC

SCF
De starka vindarna ställde till massor av problem för spelarna, och man såg många försöka ”safe:a” sig till resultat med en Ulitimate-disc, med lite skiftande resultat…
Mattias Hultkvist, Värnamo FC, tog sig precis som i SM säkert till final även i Höstkastet

Mattias Hultkvist, Värnamo FC, visade att SM-framgångarna i SCF inte var någon engångsföreteelse, utan tog sig säkert till final även i Höstkastet 2009

Niclas Bergehamn bjöd på stor show i finalen och vann komfortabelt på 10,35s i MTA och 55,5m i TRC, vilket gav totalpoängen 112,43. Med finalens längsta TRC-kast på 63 meter knep hemmaspelaren Daniel Carlquist andraplatsen.

Discgolf
Hemmaseger även i discgolf mycket välförtjänt genom Patrik ”flest-träningsrundor-i-år” Svensson, som knep golfen med fyra kasts marginal före Niclas Bergehamn. Den fina golfbanan vid Skälby har tyvärr varit tvungen till en del omläggningar, då någon kommunpolitiker fått för sig att stora delar av området gör bättre nytta som hästhagar?! De nya hål som blivit följden är visserligen helt ok kastmässigt, men håller inte samma höga standard som resten av banan.
Patrik Svensson, Kalmar FK, sätter avslutande putten i discgolffinalen

Patrik Svensson, Kalmar FK, sätter avslutande putten i discgolffinalen

Totalt
Den som lyckades bäst var Värnamo FC:s Niclas Bergehamn som tog hem totalen före Haninges Thomas Lindell efter pallplatser i alla grenar. På samma poäng därefter hamnade Kalmars Joakim Reinius och Södertörns Thomas Jonasson där bronset tilldelades Jocke pga bästa grenplacering. Bästa dam (som valde att spela openklass) blev hemmadottern Angelica Frantz.
Annons
%d bloggare gillar detta: