frisbeezonen
Aktuellt och inaktuellt från frisbeesportvärlden

Ny världsmästare i längd 2010

Renommerade längdtävlingen ”Big D in the Desert” hade i år även VM-status. Hyfsade förhållanden på den uttorkade sjöbotten på hög höjd i Klippiga bergen i Nevada, men inte extraordinära på något vis.

Efter dag 1 ledde Garret Gurthie (USA) efter ett kast på 245,0 meter med en R-Pro Boss. Men det var det närmaste någon kom Christian Sandströms världsrekord under detta VM. (En tävlingsomgång under måndagen kvarstår, men denna ingår ej i VM.)

Semifinalen blev tuff, hela 207,0 meter krävdes för att gå vidare till VM-finalen. Två som inte gick dit var de nordiska hoppen Jussi Meresmaa och Juho Rantalaio från Finland. Juho slog dock Jussis gamla finska rekord i andra omgången. Nya rekordnoteringen lyder på 209,0m. Både Juho och Jussi kastade lätta Pro Wraith.

I finalen möttes fyra amerikaner. De båda långkastande bröderna Ken och Marc Jarvis, samt veteranen Erin Hemmings, och den i förväg lite otippade Oregon-killen Dion Arlyn. När dammolnen skingrats över sjöbotten visade det sig att 223 meter var vad som krävdes för VM-guld för herrarna. Och det var rookien i sammanhanget, Dion Arlyn, som stod överst på prispallen.

Dion Arlyn

Dion Arlyn från Corvallis, Oregon drog längsta discen i VM-finalen. (Photo courtesy of team Discraft)

Tjugotreårige Dion kommer självklart inte från ingenstans. Han har spelat discgolf sedan 2003, och tävlar för team Discraft.

Bland damerna var Valarie Jenkins såklart ute efter Nilo Mosavar Rahmanis världsrekord på 162,0m från SM i Malmö i somras. Val nådde inte ända fram dit, men med ett längsta kast på 147,0 meter, och 134,0m i finalen var VM-guldet säkrat med god marginal före tvåan Suzette Simons.

 

 

Resultatlistan finns att läsa på:
https://www.discgolfvalues.com/BigDIXresults.html

Annons
%d bloggare gillar detta: